Vijesti

Klafurić: Igrači su pokazali da su spremni dobiti batine za pobjedu

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2024 22:13
Dean Klafurić Screenshot/Arena Sport
Dean Klafurić

Derbi starih rivala između Željezničara i Veleža pripao je mostarskoj ekipi. Bio je to susret 24. kola WWin lige BiH, a Mostarci su slavili sa 0:1.

Dean Klafurić, trener Rođenih, govorio je za TV Arena Sport nakon meča.

"Čestitke idu mojim igračima, a onda navijačima. Igrači su pokazali da imaju snažan karakter, da su spremni dobiti batine za pobjedu, jer ono što su danas oni istrpili, da bismo mi zadržali kompaktnu formaciju i naše jasne namjere, je, na neki način, herojstvo, jer Željo zaista igra agresivno. Nošen je ovom fanatičnom publikom. Zbog toga, velike čestitke mojim igračima, ne samo onima koji su bili u prvih 11, nego i onima koji su ušli, bili na klupi i ostali u Mostaru", započeo je strateg Rođenih.

Nakon prošlog trijumfa na Grbavici, trener mostarske ekipe bio je vidno emotivan.

"I sada sam emotivan. Sjećam se ovog stadiona. Željo je, uz Velež, predstavljao dva najbolje kluba van velike četvorke. Oba kluba su tada igrali nogomet sličan mom Dinamu. Gledao sam utakmice i Pod Bijelim Brijegom, i ove na Grbavici. Pamtim to kao kultne stadione", nastavio je.

Smatra da rezultatske krize nije bilo u redovima Mostaraca.

"Nikakva kriza nije ni bila. I Manchester City je došao u rezultatsku krizu, kako ne bi Velež? Nismo imali sreće u nekim situacijama. Ako odigrate jednu utakmicu loše, ne može biti govora o krizi. Mislim da smo na dobrom putu. Treći smo na tabeli, ne možete biti slučajno treći. Niti jednog trenutka nismo pali na tabeli", zaključio je Klafurić.