Vijesti

Borba za opstanak i Evropu na Tušnji i Grbavici

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

22.04.2023 13:33
Borba za opstanak i Evropu na Tušnji i Grbavici sport1.ba/Sanel Konjhodžić

Danas će biti odigrane dvije utakmice 27. kola m:tel Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Sloboda će na Tušnju dočekati Slogu Meridian i tražiti bodove za bijeg sa dna. Tuzlaci su trenutno na posljednjem mjestu na tabeli i imperativ pobjede na ovom meču je neupitan. Dva puta su ovog proljeća Sloboda i Sloga odmjerili snage, a oba meča su završena neriješeno. 

Prvi meč je bio u okviru m:tel Kupa Bosne i Hercegovine, a Sloga je tada nakon penala prošla dalje, da bi samo 7 dana kasnije u Modriči bilo 2:2. 

Sloboda - Sloga Meridian na rasporedu je od 18 sati uz direktan prenos na TV Arena Sport.

Za razliku od meča na Tušnju, na Grbavici će se voditi borba za mjesta koja donose evropske utakmice narednog ljeta, a Željezničar će dočekati Široki Brijeg. 

Plavi sa Grbavice u srijedu su se oprostili od Kupa naše zemlje, s obzirom da su ispali iz polufinala od Veleža, tako da im je jedina nada da kroz ligu pokušaju izboriti nastup u Evropi. Željezničar je u izuzetno lošoj seriji koja se proteže na 5 utakmica u kojima su poraženi, a na tih 5 mečeva postigli su samo 1 gol. Sa druge strane, Široki Brijeg polako gubi korak sa Borcem, trenutno su na četvrtom mjestu i eventualni poraz u ovom kolu će ih udaljiti od samog vrha. 

Meč Željezničar - Široki Brijeg se igra od 20:30, a direktan prenos je na TV Arena Sport.