SuperSport HNL

Jakirović: Tri i po godine nismo slavili u Splitu, to je dodatni motiv

komentari (0)

Autor: TV Arena sport

29.03.2024 11:14
Sergej Jakirović GNK Dinamo/Twitter
Sergej Jakirović

Sergej Jakirović pripremio je sve za derbi protiuv Hajduka u Splitu. Dinamo odlazi na Poljud po pobjedu, takav je plan, a kakav će biti Uskrs u Maksimiru, ovisi o puno faktora.

No, ono čega je svjestan i Dinamov trener jest da je derbi (subota, 19.30 sati, Arena Sport 3) ključna utakmica sezone.

"Očekuje nas jako važna utakmica, znamo što ona nosi. Kao i ostale nosi tri boda, ali se lomi sezona, imamo još 10 utakmica, znamo koliko je važna. Moramo biti na visokoj razini da se dobro prezentiramo i da uzemo tri boda. I Hajduk ima svoje ciljeve, držimo sve u svojim nogama, moramo pokazati disciplinu i gard, igrati muški i pokazati kvalitetu", rekao je Jakirović i otkrio novosti oko sastava.

"Situacija s kadrom je dobra, napravili smo dobar mikrociklus. Prvo smo se regenerirali pa radili dobre treninge, pripremali se za utakmicu. Baturina je trenirao, bit će u kadru, imam još dvije dvojbe. Mladi reprezentativci su se tek jučer priključili, dugo su putovali, a svi drugi su na dispoziciji."

U kadru je i Marko Rog?

"Marko Rog je u konkurenciji, ide s nama u Split. Zadovoljan sam kako izgleda, s obzirom da nije igrao 10 mjeseci, izgleda jako dobro."

Dinamo ne smije igrati na bod.

"Uvijek idemo na pobjedu, zavisi od utakmice kako će se rasplesti, moramo paziti i na Hajdukove dobre strane. Ovo je specifična utakmica, ove prije odigrane nemaju nikakve veze. Bit će dobra atmosfera, dosta naših navijača, kojih se uvijek čuje, možda nam je to nedostajalo u Europi. Ali, morat ćemo biti na vrlo visokoj razini."

Za četiri dana je i Kup dvoboj na Poljudu?

"Neobično jest da se igra i Kup za četiri dana, ali gledamo samo prvu utakmicu, poslije ćemo razmišljati o Kupu. Takav je raspored i moramo to poštivati."

Dinamo nije tri i po godine slavio u Splitu.

"Neobično je da nismo tri i pol godine slavili u Splitu, zahtjevno je... Ali, to je i dodatan motiv. Volio bih da je stiglo vrijeme za pobjedu na Poljudu. Jako dobri treneri nisu tamo pobijedili. Zato je derbi specifičan, treba visoka razina u svim segmentima."

Kako će se Dinamo postaviti ako u 80.minuti bude 0:0. Čuvat će bod ili ići na pobjedu?

"Imamo još jedan plan kako bismo mogli pojačati s klupe, imamo igrače koji mogu promijeniti tijek igre. Razmišljamo o svim varijantama."

Što donosi pobjeda, što remi ili poraz u kontekstu borbe za naslov?

"Psihološki, sigurno je pobjeda velika stvar! Remi ili poraz? Matematički neće odlučiti, ali će biti važno psihološki."